Huonekalut netistä

Suomalaiset hankkivat huonekaluja myös käytettynä

Suomalaiset hankkivat huonekaluja myös käytettynä

Tori.fi teetti tutkimuksen suomalaisten kodin hankinnoista (9/2019) ja sen perusteella suomalaiset suosivat myös käytettyjä kalusteita huonekaluhankinnoissa. Tutkimuksen mukaan 55% vastaajista hankkii käytettyjä huonekaluja tai sisustustavaraa vähintään kerran vuodessa. Kuukausittain hankintoja tekee 13% vastaajista, joten huonekalut ja sisustustavarat vaihtavat osassa kodeista tiuhaan omistajaa. Muuttaessa suomalaiset haluavat tehdä uusia huonekaluhankintoja uuden tilan mukaisesti ja vanhoista huonekaluista luovutaan, mikäli ne eivät sovi uuteen kotiin. 40% vastaajista halusi uusia kalusteet aina uuden kodin mukaiseksi. Joka viidennellä hinta ohjaa ostoja vain vähän, mutta toisaalta 36% vastaajista sanoi, että hinta on erittäin tärkeä sisustusostoissa. Hintatietoiset vertailevat hintoja ja ostavat myös huonekaluja käytettynä.

Joka viides ei huomioi ekologisuutta

Käytettyjen huonekalujen ostaminen koetaan ekologisena valintana ja Tori.fi teettämän kyselytutkimuksen mukaan vain 7% vastaajista ei ollut ikinä ostanut käytettyä huonekalua tai sisustustavaraa. Joka viidennelle ekologisuus ei kuitenkaan ole tärkeä arvo, jos ajatellaan sisustamista. Huonekalut kuitenkin säilyvät hyvin, joten laadukkaan ja kestävän huonekalun ostaminen on ekologista olipa kyse sitten uudesta huonekalusta tai käytetystä. Huonekaluissa kannattaakin tarkistaa aina materiaali. Käytetyssä huonekalussa on selvästi nähtävillä laatu: jos huonekalu on säilynyt hyvin kovasta käytöstä huolimatta, se on aina hyvä merkki ja kertoo tuotteen korkeasta laadusta.

Laminaatti,verhot ja pientä pintaremonttia

Suomalaiset suosivat neutraalia sisustamista ja yleisintä onkin käyttää sisustuksessa 1-2 eri väriä. Verhoja ei enää vaihdella vuodenaikojen mukaan, mutta verhot pitää kuitenkin ikkunoissa olla. Lattiamateriaalina laminaatti on noussut yleisesti käytettäväksi ja sitä suositaankin monissa suomalaisissa kodeissa. Seiniin laitetaan ennemmin maalia kuin tapettia ja pienet pintaremontit tehdään pääasiassa itse. 


Takaisin

Siirry alkuun