Huonekalut netistä

Puutarhakalusteiden materiaalit vuonna 2019

Puutarhakalusteiden materiaalit vuonna 2019

 

Puutarhakalusteet ovat Suomessa varma kesän merkki. Talven jälkeen lasitetut terassit ovat ensimmäinen paikka, joissa lämpö alkaa nousemaan ja myös puutarhakalusteiden osto tulee ajankohtaiseksi. Joka kesä tulee mielenkiintoisia uutuuksia myös kesäkalusteisiin ja viime vuosina myös materiaalivalikoima on kasvanut entisestään. Katetut terassit sekä lasitetut parvekkeet mahdollistavat uusien materiaalien hyödyntämisen. Toisaalta myös säänkestävät materiaalit pitävät pintansa, koska aina katetta ei ole ja Suomen kesässä tunnetusti sataa ja paistaa.


Mikä materiaali toimii puutarhakalusteissa?

Materiaaleja on monia: polyrottinki, luonnonrottinki, alumiini, teräs, puu sekä aintwood. Materiaalin valinnassa kannattaa miettiä sitä, joutuvatko puutarhakalusteet kestämään vesisadetta vai onko niiden paikka sateensuojassa. Pehmusteet ja erilaiset sohvatyynyt eivät useinkaan kestä suoraa sadetta, eivätkä ne kuivu kovin nopeasti. Myös aurinko haalistaa värejä ja kuormittaa puutarhakalusteita. Materiaalien hoito-ohjeet kannattaa lukea aina huolella läpi, koska oikean huollon avulla kesäkaluste kestää käytössä pidempään. Seuraava listaus voi helpottaa oikean materiaalin löytymistä.  

Polyrottinki

-Läpivärjättyä muovia, kestää todella hyvin eri sääolosuhteita

-Kestää hyvin auringonvaloa

-Helppohoitoinen

Rottinki

-Sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön

-Ei sovi suoraan sateeseen tai auringon valoon

Puu

-Sopii hyvin myös ulkokäyttöön

-Painekyllästetty puu on kestävä materiaali puutarhakalusteille

-Puu vaatii käsittelyä, joten tarkista aina kalusteen huolto-ohjeet

Alumiini

-Kevyt ja säänkestävä materiaali

-Helppohoitoinen

-Usein puutarhakalusteiden runko on alumiinia ja sitä yhdistetään muihin materiaaleihin

Aintwood

-Suunniteltu ulkokäyttöön, kestää säänvaihteluita

-Öljytyt tuotteet tai juomalasit voivat jättää jälkiä, joten älä unohda juomalasia pitkäksi aikaa

-Pinnan voi pyyhkiä kostealla liinalla

Muovi

-Muovikalusteet toimivat säällä kuin säällä

-Aurinko haalistaa muovin väriä

-Helppohoitoinen

Materiaalit eroavat toisistaan myös ulkomuodoltaan ja tyyliltään, joten varsinkin katettuun tilaan voi valita materiaalin vapaasti. Osa puutarhakalusteista yhdistelee myös useita eri materiaaleja. Kalusteisiin kuuluu usein myös irrotettavia pehmusteita, joita kannattaa säilyttää aina kuivassa silloin, kun pehmusteet eivät ole käytössä. Myös puutarhakalusteiden talvisäilytykseen kannattaa panostaa, jotta tuotteiden elinkaari olisi mahdollisimman pitkä. 
  


Takaisin

Siirry alkuun