Huonekalut netistä

Katso ohjeista - ja muut vinkit huonekalujen kasaukseen

Katso ohjeista - ja muut vinkit huonekalujen kasaukseen

Huonekalujen kasaus ei lähellekään aina suju kuin Strömsössä. Netistä löytyy useita hauskoja kuvia kasausmokista, joita myös Ilta-Sanomat kokosi omille sivuilleen. Huonakalukauppoja.fi -sivusto sen sijaan kokosi käyttökelpoiset yleisohjeet huonekalujen kasaukseen.

Huonekalut kasataan nykyään lähes aina itse. Varsinkin kun huonekalujenkin nettikauppa on kasvanut viime vuosina melkoisesti ja huonekalut kuljetetaan kotiin postitse. Kokonaisen huonekalujen kuljetus maksaa yli puolet enemmän kuin osissa kuljetettavan. 

Tässä perusohjeet ja vinkit huonekalujen kasaukseen:

1. Katso ja lue ohjeet ensin!! Tämän pitäisi olla itsestäänselvyys, mutta on paljon ihmisiä kenelle tätä asiaa täytyy muistuttaa. Huonekalun kasaus sujuu todennäköisesti ilman minkäänlaisia ongelmia, jos jaksat lukea ohjeet ensin kerran läpi huolella ja aloittaa vasta sitten.

2. Etsi tai hanki oikeanlaiset työkalut. Oikeilla työkaluilla huonakalun kasaus on lähes leikkiä. Unohda siis veitset, viilat ja muut työkalun korvikkeet, niillä et saa kuin huonekalusi hajalle. Mikäli et omista työkaluja suuntaa ensin rautakauppaan ja hanki oikeanlaiset. Perus akkuporakone ja siihen sopivat erilaiset ruuvausterät olisi hyvä löytyä joka kodista. Akkuporakoneella kasaukseen ei tarvita erityisesti voimaa.

3. Etene ohjeen mukaisesti. Älä yritä oikoa tai koota osia etukäteen valmiiksi. Voi olla että joudut purkamaan ne jos ne sovikaan koottuna kiinnittymään. 

4. Älä käytä liimaa. Yleensä kasattavat huonekalut on suunniteltu niin, että ne voi kasata ja purkaa pelkästään kiinnitystarvikkeilla kuten ruuveilla. Mikäli ohjeessa ei erikseen mainita, älä missään tapauksessa käytä liimaa kasauksessa! Mikäli olet kasannut tuotteen väärin, purkaminen liimauksesta on melko työläs homma!

5. Vertaa lopputulosta kasattuun tuotteeseen! Tee tämä ennen kuin alat käyttämään huonekalua. Jos kasaamasi tuote näyttää erilaiselta kuin se mitä olit ostamassa, älä käytä tuotetta! Se on koottu väärin ja ei todennäköisesti kestä käyttöä sellaisenaan.

6. Eikö kasaaminen kertakaikkiaan onnistu?! Pyydä apua! Naapurin isäntä käy varmasti mielellään näyttämässä miehisiä taitojaan ja kasaamassa huonekalun. Tarkista  myös, että paketissa on kaikki osat ja kiinnitystarvikkeet. Jos jokin osa puuttuu, kasaaminen ei onnistu. Ota heti yhteys käyttämäsi kaupan asiakaspalveluun!

7. Jos olet epävarma, kasaa ensin suurinpiirtein ja kiristä kaikki ruuvit ja mutterit vasta lopuksi. Jos joudut purkamaan, löysästi kiinnitetyt ruuvit on nopea avata. Muista kuitenkin kiristää kaikki kunnolla lopuksi! Vältä kuitenkin kiristämästä liikaa, jotta ruuvit eivät katkea ja puu halkea.


Takaisin

Siirry alkuun