Huonekalut netistä

Huonekalujen tulee sointua sisustukseen, katso 8 vinkkiä

Huonekalujen tulee sointua sisustukseen, katso 8 vinkkiä

Tarvitset uuden sohvan, sohvapöydän ja ruokapöydän, mutta et tiedä, miten aloittaisit uusien huonekalujen hankinnan. Tässä sinulle vinkit, joiden avulla pääset ainakin eteenpäin!

1. Valitse tyylisuuntasi. Laita vaikka paperille ylös tyylejä, joista pidät. Laita paperille myös adjektiiveja, jotka kuvaavat parhaiten mielikuvaasi kodista, jollaisen haluat itsellesi. Muista, että sisustat kotia pelkästään itsellesi, et muille. Älä siis välitä trendeistä, jos et itse oikeastaan pidä niitä, vaan pitäydy rohkeasti omassa tyylissäsi. Kun tyylisi on selvillä, esimerkiksi sohvavalikoima kapenee aikalailla.

2. Pohdi tilaratkaisuja. Älä tunge asuntoasi liian täyteen, vaan mittaile mitan ja pohjapiirroksen kanssa, mikä on oikea koko ja paikaa sohvalle, ruokailuryhmälle jne. Netistä löytyy ilmaisia ohjelmia, joiden avulla voit myös suunnitella tiloja.

3. Osta oikeita mittasuhteita. Massiivinen sohva pienessä tilassa voi tuntua kivalta idealta ja hauskalta korostukselta, mutta ota kuitenkin mittasuhteet varman päälle. Ylimitoitettu ruokailuryhmä on kankea ja alkaa ennen pitkää ahdistamaan.

4. Yhdistä värejä oikein. Valitse värit tyylisi mukaisesti. Kalliit ja pitkäikäiset hankinnat, kuten sohva, kannattaa olla neutraalin värinen, mutta esimerkiksi matoissa, verhoissa ja seinän maalipinnoissa voi helposti irroitella. Värisuunnittelussa voi käyttää apuna sisustussuunnittelijaa ja erilaisia värikarttoja.

5. Osta mieluummin laatua kuin edullista hintaa. Laadukas sohva kestää kauan ja säilyy uudennäköisenä pitkään. Halpa sohva edullisilla kankailla menettää muotonsa muutamassa vuodessa ja kankaat näyttävät vanhoilta hetkessä. Saat kotiisi arvokkuutta ja viihtyvyyttä kunnollisilla huonekaluilla ja mikä parasta, et joudu hankkimaan uutta sohvaa joka toinen vuosi! Myös ympäristön kestävyyttä kannattaa tässä asiassa ajatella.

6. Osta tarpeeksi suuria mattoja! Massiivisen sohvan edessä nököttävä pikkuruinen maton kaistale näyttää lähinnä naurettavalta. Sisustussuunnittelijoiden antama perusvinkki maton hankintaan on, että kaikki mitä sen päällä on tulisi mahtua siihen reilusti. Oli se sitten sohva, sohvaryhmä tai ruokapöytä tuoleineen. Mattoihin kannattaa satsata, sillä ne viimeistelevät kodikkaan vaikutelman.

7. Eliminoi turhat huonekalut. Mikäli huoneet tulevat täyteen uusien kalusteiden myötä eikä tilat hengitä, poista huoletta ylimääräiset huonekalut! Kierrätä, myy tai varastoi ne odottamaan myöhempää käyttöä varten.

8. Valaise monipuolisesti. Pääsääntöisesti jokaisen huoneen nurkan tulisi saada valoa jollakin keinoilla. Yhdistä siis samassa tilassa erilaisia valonlähteitä: yleisvaloja katosta, kohdevaloja, jalkalamppuja, pöytälamppuja, seinälamppuja... Intiimit, tietyn rajatun alueen valaisevat tai yllättävästä suunnasta tulevat valot antavat sisustukselle kodikkuutta ja särmää.


Takaisin

Siirry alkuun